Preskočiť na obsah Preskočiť na ľavý panel Preskočiť na pätičku

Tri finálové umiestnenia z Wroclawi

Mladí pretekári a pretekárky Klubu šermu Šamorín sa v dňoch 19. a 20. júna zúčastnili 43. ročníka Chalenge Wratislavia. Usporiadateľom tohto veľkého šermiarskeho turnaja pre mladú generáciu je Klub Szermierczy Wroclawianie. Vo fleuretových disciplínach sa turnaja zúčastnilo vyše 300 šermiarov a šermiarok.

Mladé talenty zo Šamorína sa nedali zahanbiť. V troch zo šiestich kategórií sa im podarilo prebojovať do finálovej osmičky. Najlepší výsledok dosiahol v kategórii Fleuret žiaci U13 Jakub Rozmuš, ktorý vo štvrťfinále prehral až z neskorším víťazom Bánom /HUN/ a skončil na veľmi peknom 5. mieste. Silu Šamorínskych šermiarov v tejto vekovej kategórii odzrkadluje fakt, že do najlepšej 16-ky sa prebojovali až štyria pretekári klubu (5.m. Jakub Rozmuš, 9.m. Bence Ambrus, 14.m. Denis Trestyánszki a 16.m. Gábor Bukor)

Kategória U13 – 5. miesto Jakub Rozmuš

V mladšej kategórii U11 nás potešil Ignác Világi, ktorý sa podobne ako Jakub Rozmuš u starších prebojoval do štvrťfinále a v konečnom hodnotení bol klasifikovaný na 6. mieste. Veľmi pekný výkon podal aj Jakub Svetlanský, ktorý v zápase o postup do štvrťfinále len veľmi tesne 8:6 podľahol neskoršiemu víťazovi Romanyiukovi z Ukrajiny.

Kategória U11 – 6.miesto Ignác Világi

Ani Šamorínske fleuretistky sa nedali zahanbiť. V najstaršej kategórii U15 švrťfinále ušlo Rebeke Forgáchovej len o vlások keď v zápase o postup do osmičky najlepších prehrala s neskoršou víťazkou Taliankou Monti a skončila na 13. mieste. Podobne dopadla v mladšej kategórii U13 aj jej sestra Nina Forgách, ktorá doslova napodobnila výkon staršej sestri a na konci turnaja sa mohla tešiť z 13. miesta. Ľady sa nakoniec podarilo prelomiť Martinke Pošvancovej v najmladšej kategórii U11. Maťka sa pomerne hladko prebojovala do štvrťfinále tu však najtesnejším rozdielom 7:8 prehrala s Poľskou súperkou a skončila na 6. mieste.

Kategória U11 – 6.miesto Martina Pošvancová