Preskočiť na obsah Preskočiť na ľavý panel Preskočiť na pätičku

Úspešný víkend našich šermiarov

Cez uplynulý víkend sa konalo viac medzinárodných podujatí, z ktorých naši šermiari a šermiarky samozrejme nemohli chýbať.

V sobotu sa v Grázi konal už 28. ročník medzinárodného turnaja Alpe Adria Pokal pre kategóriu juniorov. Vo fleurete juniorov stupne víťazov ovládli naši pretekári. Prvé miesto vybojoval Bendegúz György, na treťom mieste sa umiestnil Leopold Kuchta, piate miesto patrilo Ákosovi Pirkovi a na 6. mieste zakončil súťaž Árpád Fazekas. V kategórii junioriek získala piate miesto Elina Solobayeva. Uvedený pretekári sú členovia Klubu šermu Šamorín.

1.m. Bendegúz György /SVK/, 2.m. Leskovac Janko /CRO/, 3.m. Leopold Kuchta, Tobias Breslauer /AUT/

V ten istý deň sa v rum,unskom Satu Mare konalo posledné podujatie Európskeho pohára kadetiek vo fleurete. Turnaja sa pod vedením trénera Petra Forgácha zúčastnila dvojica mladých šamorínčaniek: sestry Rebeka a Nina Forgáchové. Obe zašermovali veľmi dobre. Mladučká Nina Forgáchová, ktorá je len mladšou žiačkou postupovala z prvého kola z 3 víťazstvami a dvomi prehrami, jej staršia sestra Rebeka v skupine vybojovala ešte o víťazstvo viac a postupovala zo 4 víťazstvami a jednou prehrou. Aj v eliminácii predviedli hodnotné zápasy. Rebeka nakoniec skončila na 22. mieste a Nina na 46. mieste. Štartovalo 97 pretekárok.

Zľava: Rebeka Forgách, Peter Forgách, Nina Forgách

Naši šermiari a šermiarky pokračovali vo výborných výsledkoch aj v nedeľu. Mladučká Martina Pošvancová sa zúčastnila medzinárodného turnaja mladších žiačok v talianskej Brescii, kde nakoniec vybojovala výborné tretie miesto v konkurencii talianskych šermiarok. Talianky v starších kategóriách patria medzi najlepšie pretekárky sveta.

Na stupni víťazov na 3. mieste z prava Martinka Pošvancová

Veľmi pekne zašermoval aj Branislav Lančarič z klubu šermu Šamorín, ktorý v Grázi na turnaji 28. Alpe Adria Pokal v kategórii kadetov nakoniec vybojoval výborné druhé miesto.Víťazom sa stal Mattis Melot de Beauregard z Rakúska.

1.miesto Melot de Beauregard Mattis /AUT/, 2.m. Branislav Lančarič /SVK/, 3.m. Pribas Fabian /AUT/, Hübner Maximilian /AUT/

Úspešnú nedeľu uzavreli seniori, ktorý v Prahe na turnaji Českého pohára mužov vo fleurete ovládli stupne víťazov, keď turnaj vyhral Zoltán Sármány, na druhom mieste skončil Samuel Blanár a na treťom Andrej Králik. Pretekári sú členmi klubu STU Bratislava.

Z ľava: 2.m. Samuel Blanár, 1.m. Zoltán Sármány, 3.m. Andrej Králik