Preskočiť na obsah Preskočiť na ľavý panel Preskočiť na pätičku

M-SR v korde: senioroch víťazia Samuel Stolár a Nina Linderová.

Dnes boli na rade královské disciplíny. O titul Majstra Slovenska v korde bojovali seniori a seniorky. Ákadémia šermu Bratislava pokračovala vo víťaznom ťažení keď individuálne turnaje vyhrali ich členovia.

V korde seniorov sa na štart postavilo 30 pretekárov, medzi ktorými nechýbal ani Lukas Johanides člen klubu BŠK Martinengo Bratislava, ktorý sa len nedávno po dlhom čase ako jediný Slovák prebojoval do 32 člennej eliminácie Svetového pohára. Titul si však neodnáša. V semifinále ho porazil oddielový kolega Alex Duduc, ktorý ale v zápätí prehral so Samuelom Stolárom z klubu Akadémia šermu Bratislava13:15. Na tretie miesto ešte dočiahol Daniel Ondo z klubu Willard Košice. Do súťaže družstiev sa prihlásilo 8 družstiev z 9 klubov. BŠK Martinengo Bratislava A od začiatku potvrdzovalo rolu favorit. Vo štvrťfinále porazilo kombinované družstvo AŠ Bratislava a BA MPC vyslovene hladko 45:24. V semifinále porazilo klub Willard Košice pomerom 45:30. Vo finále tesne o 2 body, porazilo KŠ 1903 Košice. Na tretí stúnok sa postavilo družstvo Willardu Košice.

V kategórii senioriek štartovalo 15 pretekárok. Turnaj napokon vyhrala Nina Linderová, ktorá vo finále hladko porazila porazila svoju oddielovú koreninu Luciu Somogyiovú 15:13. Na treťom mieste sa umiestnili Regina Bursová (Akadémia šermu Bratislava) a Katarína Hunčárová zklubu šermu Snina. V družstvách štartovali tri družstvá z dvoch klubov. Najviac sa darilo družstvu Bukly Banská Bystrica, ktoré zvíťazilo pred dvoma družstvami AŠ Bratislava.. Na druhom mieste sa objavilo družstvo AŠ Bratislavsa 1 v zložení (Bursová, Linderová, Závodská Roštár) a na treťom mieste družstvo AŠ Bratislava 2.

K dosiahnutým výsledkom gratulujeme