Preskočiť na obsah Preskočiť na ľavý panel Preskočiť na pätičku

A.Fazekas vstupuje do novej sezóny vo veľkom štýle.

Na úvodnom podujatí Svetového pohára novej sezóny 2022/23 dosiahol náš mladý reprezentant Árpád Fazekas vynikajúci výsledok, keď sa mu podarilo došermovať až na bedňu.

Bratislava v sobotu 10. septembra bola usporiadateľom úvodného podujatia Svetového pohára v šerme fleuretom. Na Satelitnom turnaji FIE sa zišlo 97 pretekárov z 20 krajín sveta, medzi ktorými nechýbali ani predstavitelia svetových šermiarských veľmocí ako Taliansko, Francúzsko, USA, Japonsko, Maďarsko. Konečné víťazstvo v turnaji však nezískal ani jeden pretekár zo spomenutých krajín, ale svoje najlepšie nasadenie potvrdil Chorvát Petar Files, ktorý prešiel turnajom bez porážky a zaslúžene zvíťazil. Nás však môže tešiť vynikajúci úspech mladého Slovenského reprezentanta Árpáda Fazekasa z Klubu šermu Šamorín, ktorý napriek svojmu veku /ešte dva roky bude súťažiť v juniorskej kategórii potvrdil pozíciu lídra na Slovensku a jedinú prehru počas turnaja utrpel až v semifinále práve od víťaza turnaja. Jeho tretie miesto znamená zisk prvých dvoch bodov do hodnotenia Svetového pohára seniorov ako aj zisk 20 bodov do hodnotenia Európskeho pohára fleuretistov do 23 rokov, kde postupuje do prvej dvojice v rankingu.

Na turnaji štartovali aj seniorky, medzi ktorými sa najviac darilo Kitti Biterovej z Klubu šermu Šamorín, ktorú v boji o postup do finále zastavila Američanka May Weintarub, ktorá nakoniec v turnaji aj zvíťazila.

Podrobné výsledky ďalších našich pretekárov a pretekárok môžete nájsť v sekcii – Výsledky fleuret

Arpádovi k vynikajúcemu výsledku gratulujeme!