Preskočiť na obsah Preskočiť na ľavý panel Preskočiť na pätičku

Giorgio Scarso je novým prezidentom EFC

TALIAN GIORGIO SCARSO SA STAL NOVÝM PREZIDENTOM EURÓPSKEJ ŠERMIARSKEJ KONFEDERÁCIE. V SOBOTNÝCH VOĽBÁCH NOVÉHO PREZIDENTA TESNOU VýHROU 24:20 HLASOV ZDOLAL SVOJHO SÚPERA ISLANĎANA NIKOLAYA METEEVA.

Európska šermiarska konfederácia v sobotu usporiadala mimoriadny kongres. Najdôležitejším bodom kongresu bola po odvolaní posledného prezidenta EFC Sztanyiszlava Pozdnykova voľba nového prezidenta EFC. Na post prezidenta EFC na dvojročný cyklus sa prihlásili traja adeppi /Giorgio Scarso /ITA/, Mikolay Mateev /ISL/ a Luxemburčan Pascal Tesch. Posledne menovaný sa pred hlasovaním vzdal, tak sa záverečného hlasovania zúčastnili dvaja súperi z ktorých šťastie viac prialo Talianovi Giorgiovi Scarsovi.

Po voľbách na prvom zasadnutí Výkonného výboru Európskej šermiarskej konfederácie (EFC COMEX) bol vymenovaný nový podpredseda organizácie, ktorým sa stal Holanďan Etienne van Cann. Ohlásené bolo aj zloženie novej kancelárie: Jacek Slupski /POL/ sa stal staronovým generálnym tajomníkom, Etienne van Cann podpredsedom a Nuala McGaritty /IRL/ pokladníkom.