Preskočiť na obsah Preskočiť na ľavý panel Preskočiť na pätičku

Európske hry 2023

Vyše 7000 športovcov zo 48 krajín bojuje o medajle na tretích Európskych hrách, ktoré po Baku a Minsku hostí poľský Krakow. Krakowské multišportové podujatie, tento naázov dostali tretie Európske hry, usporiadatelia mohli rozhodnúť, v ktorých športoch sa bude súťažiť. Vybrali 29 športov, z ktorých 11 je neolympijských. Slovensko reprezentuje 145 športovcov, medzi ktorými nechýbajú ani šermiari.

Ako prvá sa z našich predstavila fleuretistka Gaia Cantucci, ktorá v úvodnom kole vybojovala 2 víťazstvá (Kraenkl/AUT 5:3 a Gorobet/MDA 5:4) a utrpela 4 prehry (Cipressa/ITA 1:5, Petrova/UKR 2:5, Calugareanu/ROU 3/5 a Schreiber E/SWE 3:5). Žial Gaia Ako jedinej súťažiacej dve víťazstvá nestačili k postupu do priamej eliminácie a súťaž ukončila na 37.mieste. Na Európskych hrách štartovalo 49 pretekárok z 17 krajín.

Zajtra sú na rade súťaže v korde žien a vo fleurete mužov v ktorom je zasúpené aj Slovensko prostredníctvom Cedrika Serriho, Árpáda Fazekasa, Ákosa Pirka a Leopolda Kuchtu.

V utorok o mejle zabojujú v šabli žien a v korde mužov, kde môžeme držať palce Lukasovi Johanidesovi a Alexovi Duducovi.

Vo štvrtok naši fleuretisti zabojujú o čo najlepšie umiestnenie vo fleurete mužov v súťaži družstiev.