Preskočiť na obsah Preskočiť na ľavý panel Preskočiť na pätičku

Branislav Lančarič piaty v Záhrebe

Na ďalšom turnaji Európskeho pohára do 23 rokov vo fleurete v Záhrebe sa Branislav Lančarič prebojoval do štvrťfinále.

Tesne po návrate z Majstrovstiev Európy juniorov, sa z letiska vo Schwechate pobrali Branislav Lančarič a Árpád Fazekas do Záhrebu, ktoré organizovalo ďalšie kolo Európskeho pohára do 23 vo fleurete a korde. Vo fleurete mužov sa súťaže zúčastnilo 51 pretekárov zo 14 štátov. Z našej trojice pretekárov sa najviac darilo Branislavovi Lančaričovi (tréner: Vojtech Fehér), ktorý sa prebojoval až do štvrťfinále turnaja. V zápase o postup do semifinále sa stretol z neskorším víťazom Talianom Giuseppem Franzonim, ktorý už bol nad jeho sily. Árpád Fazekas skončil tesne pred bránami štvrťfinále, keď nestačil na Taliana Antonia Romana Gaia, ktorý to nakoniec dotiahol až na bedňu. Leopold Kuchta skončil o jedno kolo skôr ako Árpád Fazekas. Umiestnenie našich pretekárov: 5.miesto Branislav Lančarič, 13.miesto Árpád Fazekas, 26.miesto Leopold Kuchta.

Vo fleurete žien skončila Gaia Cantucci z klubu STU Bratislava podobne ako Árpád Fazekas na 13. mieste, Júlia Letkovičová na 26. mieste. Štartovalo 34 pretekárok z 14 krajín. Zvíťazila Margerita Lorenzi z Talianska.

V korde žien do 23 rokov sme mali jedinú predstaviteľku Lauru Alicu Šustákovú z klubu BŠK Martinengo Bratislava, ktorá skončila na 32. mieste zo 40 pretekárok (16 krajín). Zvíťazila Rakušanka Leonore Praxmarer.

Kordistov sa zišlo 45 z 10 krajín. Z našich pretekárov sa najlepšie umiestnil David Balog, ktorý si vybojoval 20.miesto. Jakub Torben Lichtner skončil na 32. mieste. Zvíťazil Mikhailo Krasňuk z Ukrajiny.

Braňkovi k postupu do TOP 8 gratulujeme!