Preskočiť na obsah Preskočiť na ľavý panel Preskočiť na pätičku

M-SR 2024: 2. deň – v korde juniori, vo fleurete kadeti

Druhý deň Majstrovstiev Slovenska 2024 patril v korde juniorom, juniorkám a vo fleurete kadetom, kadetkám. V korde všetky Tituly putovali do Akadémie šermu v Bratislave a vo fleurete do Klubu šermu v Šamoríne.

V korde juniorov štartovalo “len” 15 pretekárov z troch oddielov /AŠ Bratislava, BŠK Bratislava a česť východu zachraňoval Klub šermu Snina. Nakoniec sa do finále prebojovali dvaja členovia Akadémie šermu: Adrián Grunert a Marek Miko. Kým Adrián sa do finále prebojoval jednoznačnými víťazstvami 15:5 a 15:10. Marek Miko sa do finále prebojoval po veľmi ťažkých zápasoch, štvrťfinálový i semifinálový zápas vyhral najtesnejším rozdielom jediného zásahu 15:14. Vo finále Adrián Grunert preukázal viac taktických i technických zručností a zaslúžene zvíťazil 15:14. Konečné poradie: 1.m. Adrián Grunert, 2.m. Marek Miko (obaja AŠ Bratislava), 3.m. Gabriel Ganaj (KŠ Snina) a Matúš Knepp (BŠK Martinengo Bratislava).

V družstvách zvíťazilo Prvé družstvo Akadémie šermu Bratislava /A.Grunert, M.Miko, L.Hluchý, P.Kerúľ) pred družstvom BŠK Martinengo Bratislava (Š.Hrabovský, M.Knepp, A.Palko. Tretie miesto si vybojovalo druhé družstvo AŠ Bratislava /F.Hluchý, J.Lichtner, L.Mravec, B.Špaček/.

V korde junioriek zvíťazila Vivien Hubinská z klubu AŠ Bratislava, ktorá vo finále porazila Zuzanu Tulejovú z klubu BŠK Martinengo Bratislava. Na tretí stupienok sa postavili Katarína Závodská a Lea Číková z AŠ Bratislava. V družstvách sa najviac darilo družstvu AŠ Bratislava A /L.Číková, V.Hubinská, N.Štefániková, K.Závodská/, ktoré porazilo družstvo MIX BŠK-AŠ /M.Horalová, E.Matejovičová,Z.Tulejová/.

Vo fleuret kadetov sa vykrštalizovala silná konkurencia troch mladých talentovaných pretekárov /Jakub Rozmuš, Denis Trestyánszki a Cristiano Fusco/, ktorý si robili zálusk na konečné víťazstvo a bokom nechcel ostať ani najstarší šermiar tejto vekovej kategórie Miklós Pénzes. Nakoniec sa z titulu Majstra SR radoval Jakub Rozmuš, ktorý vo finále po veľkej dráme (viedol aj pomerom 11:8) nakoniec zvíťazil o jediný zásah 15:14 nad Cristianom Fuscom, ktorý je síce členom KŠ Šamorín, ale trénuje aj žije v Taliansku v klube Fides Livorno. Na treťom mieste sa umiestnili Ex equo Denis Trestyánszki a Bence Ambrus (obaja sú členmi KŠ Šamorín).

V družstvách vo fleurete putuje titul Majstra SR zásluhou družstva KŠ Šamorín do Šamorína, Družstvo KŠ Šamorín B – /B.Ambrus, M.Pénzes, J.Svetlanský/ skončilo na 2. mieste. Tretie miesto si vybojovalo družstvo STU Bratislava A /D.D.Hoppe, M.Kyselica, L.Semík/.

Vo fleurete kadetiek zaslúžene zvíťazila Rebeka

Forgách, ktorá vo finále zdolala Martinu Pošvancovú (obe sú z Klubu šermu Šamorín).Bronzovú medajlu získali tiež dve šermiarky KŠ Šamorín: Nina Forgách a B.B. Világhy. Súťaž družstiev sa kvôli slabej účasti nekonala.