Preskočiť na obsah Preskočiť na ľavý panel Preskočiť na pätičku

Bronzové fleuretistky na Európskom pohári kadetiek v Göteborgu

V Göteborgu sa tento víkend odohráva ďalšie kolo Európskeho pohára v šerme fleuretom kadetov a kadetiek. Dnes sa šermovala individuálna súťaž fleuretistov a súťaž družstiev fleuretistiek.

V súťaži fleuretistov sa najviac darilo Christianovi Fuscovi  (tréner Giuseppe Pierucci), ktorý prešiel úvodným kolom bez jedinej prehry, Jakub Rozmuš postupoval do priamej eliminácie z výsledkom: 4 víťazstvá 1 prehra, Denis Trestyánszki mal o jednu prehru viac  (4V/2P), Jakub Svetlanský tiež postupuje so skóre 3 víťazstvá a 3 prehry (všetci z Klubu šermu Šamorín), žiaľ sa menej darilo Draženovi Hoppemu (STU Bratislava), ktorý z úvodného kola nepostúpil. 128 členná eliminácia sa stala osudným Jakubovi Svetlanskému, ktorý nedokázal nájsť protizbraň na štýl Švéda Anderssona-Wreiba. Po vyrovnanej prvej tretine sa švédovi podarilo naniesť 5 zásahov za sebou, čo už náš mladý šermiar nedokázal spracovať, zápas napokon skončil 10:15 pr Švéda. Denis Trestyánszki si v nervydrásajúcom zápase s Holanďanom Maraczom zaisťuje postup až nanesením víťazného zásahu za stavu 14:14. Jakub Rozmuš víťazí nad Latvijcom Gulbisom 15:12. Christiano Fusco ako 11. nasadený postupuje bez boja.  64 – členná eliminácia znamená stopku pre Denisa Trestyánszkeho, ktorí prehráva z Francúzom Dumasom 10:15. Jakub Rozmuš na prekvapenie prehráva vo vyrovnanom zápase 13:15 s mladým Švédom Jonathanom Kongom. Christiano Fusco však pokračuje v dobre rozbehnutom turnaji a poráža Francúza Evuorta 15:6. O postup do TOP 16 sa stretáva s Francúzom Dumasom, ktorí má na svedomí vypadnutie Denisa Trestyánszkeho. Chriastiano bez problémov poráža aj Dumasa 15:7. V zápase o postup do TOP 8 sa stretáva z úradujúcim Majstrom Európy – Rakušanom Falchettom, ktorý už je nad jeho sily. Zápas napokon prehráva 5:15. Do Európskeho pohára si však pripisuje ďalších 24 bodov. Konečné poradie našich šermiarov: 15.m. Christiano FUSCO, 40.m. Jakub Rozmuš, 44.m. Denis Trastyánszki, 77.m. Jakub Svetlanský, 117.m. Dražen Derek Hoppe.

Sobota však vďaka našim fleuretistkám bez účasti v TOP 8 neskončila. Do súťaže družstiev, ktorá sa šermovala paralelne s fleuretistami bolo naše družstvo v zložení Nina Forgách, Martina Pošvancová a Blanka Boglárka Világhy nasadené na 4.mieste. O postup do TOP 8 nemuseli bojovať. V zápase o postup do Semifinále porazili 5.nasadené Chorvátkyhladko 45:25. V zápase o postup do finále sa stretli z nasadeným č.1. –  družstvom Českej republiky. Objektívne treba povedať, že dnes boli naše súperky (ktoré naše dievčatá aj tréneri nielenže veľmi dobre poznajú, ale sú aj veľmi dobré kamarátky) lepšie a zaslúžene vyhrali pomerom 34:45. V zápase o tretie miesto sa naše dievčatá dokázali zmobilizovať a napokon rozdielom triedy porazili prvé družstvo veľkej Británie 45:29.

K výborným umiestneniam gratulujeme!