Preskočiť na obsah Preskočiť na ľavý panel Preskočiť na pätičku

Králiková Veronika úspešná v Grazi

Na tradičnom turnaji v Grazi, ktorý je zaradený s Budapešťou v juniorskej kategórii aj Slovenského pohára vo fleurete štartovali pretekári z Klubu šermu Slávia STU Bratislava. Najlepší výsledok po veľmi dobrom výkone dosiahla Veronika Králiková, keď v priamej eliminícii nestačila na víťazsku súťaže Lilli Brugger (AUT).
Veronika obzvlášť dobre šermovala s talianskými pretekárkami, ktoré postupne vyradila a po víťazstve nad rakúskou šermiarkou Florentine ROM (AUT) obsadila v konečnom poradí junioriek cenné druhé miesto, ktoré sa určite prejaví aj v bodoch do Slovenského pohára. V súťaži senioriek, na druhý deň, výsledky boli iné, čo je po predošlej súťaži prirodzené, sústredila sa až na zápasy v priamej eliminácii, kde po výhre v T32 odšermovala výborný zápas s pretekárkou Valentina Ferrara (ITA) a nebyť vážnej chyby rozhodcu za stavu 12:13 výsledok zápasu by bol otvorený. Tento zápas nakoniec prehrala 13:15.
Okrem nej štartovala aj Barbora Medelská (22. v juniorkách a 18. v seniorkách), ako aj Roman Králik (v junioroch 17. po veľkom zaváhaní v priamej eliminácii napriek dobrému výkonu v oboch skupinových kolách, a 29. v senioroch).
Nevhodne zostavený kalendár FIE sa podpísal na účasti aj v tomto turnaji, napriek tomu mužská časť mala veľmi solídnu úroveň a dosiahnuté výsledky si zaslúžia ocenenie, keď sa celkovo zúčastnili šermiari z 5 krajín: AUT, CRO, ITA, SLO a SVK.
Podrobné výsledky budú k dispozícii od organizátora neskôr.

K dosiahnutým výkonom gratulujeme!