Preskočiť na obsah Preskočiť na ľavý panel Preskočiť na pätičku

Úspešný víkend Šamorínčanov v Grazi

Na tradičnom Grazer Messepokal, ktorý je súčasne aj turnajom započítavajúcim sa do Slovenského pohára vo fleurete juniorov a junioriek, sme vybojovali finálové umiestnenia.
V sobotu šermovali juniorky. Z našich pretekárok sa najviac darilo Jázmin UDVARDI (tréner Kristián Forgách) z Klubu šermu Śamorín, ktorá sa prebojovala až do osemčlenného finále. V súboji o semifinále nestačila na Rakušanku Lili Bruger. Jej konečné 6. miesto je však hodnotným umiestnením na začiatku novej sezóny. Víťazkou turnaja sa stala Talianka Marta Ricci. Tesne pred bránami finále skončila Barbara Boda, ktorá bola na záver kvalifikovaná na 11. mieste. Śtartovalo 31 pretekárok zo 6. krajín.
Juniori sa zapojili do bojov o “Grazer Messepokal” v nedeľu. O veľmi dobrej letnej príprave nás po celý turnaj presviedčal Zoltán SARMÁNY – Klub šermu Śamorín (tréner-Kristián Forgách), ktorý jednotlivými kolami prechádzal ako nôž maslom. Jeho víťazné ťaženie sa podarilo zastaviť až vo finále Talianovi Matteovi Panazzolovi, ktorý pred týždńom na seniorskom Satelite FIE v Bratislave skončil na 6. mieste. Zoltán aj v tomto zápase šermoval veľmi dobre, pred koncom viedol 13:10, na konci žiaľ po taktických chybách podľahol Talianovi najtesnejším rozdielom 14:15. Jeho 2. miesto je však výborným výsledkom. Nesklamali ani kadeti Árpád FAZEKAS (10.miesto) a Ákos PIRK (15.miesto). Na turnaji štartovalo 40 pretekárov zo 6. krajín.

K výborným výsledkom srdečne gratulujeme!